Saturday 3 June 2017

Kek Batik Yang Sedap dan Mudah Dibuat

MisRasa
Kek Batik
Bahan-bahan

1 paket serbuk milo 200 gram
Masukkan susu  cair dan gaul rata
1/2 tin susu pekat manis
1 buku buttercup
1 bungkus  biskut merrie



MisRasa
Cara memasak:
1.Patahkan semua biskut marie kepada 4
2.Cairkan butter di dalam periuk dengan  api yang sederhana
4.Masukkan milo dan kacau dengan cara pusingan melawan arah jam
5.Kacau laju-laju supaya milo tidak berketul
6.Kacau sehingga nampak seperti timbul gelembung-gelembung dan tutupkan api dengan segera
7.Masukkan biskut yang telah siap dipatah dan gaulkan sehingga sebati
8.Alihkan biskut yang telah digaul ke bekas @ loyang. 


9.Padatkan kek batik dengan menekan -nekan dengan  menggunakan senduk atau sudu
10. Simpan di dalam peti sejuk atau boleh saja dibiarkan diluar kalau hendak dimakan segera
11. Bila sejuk siap boleh dipotong.


MisRasa









No comments:

Post a Comment